Tuesday, January 10, 2006

"Sometimes the first duty of intelligent men is the restatement of the obvious" G.Orwell



















Ψάχνοντας για μια κοινότητα/club στο pathfinder έπεσα πάνω σε αυτό:

Mens Room
Μια κοινότητα για str8 και bi άνδρες που τους αρέσουν και τα παιχνίδια μεταξύ ανδρών. Όχι gay και γυναίκες!
Δημιουργός : jimmynixxxclubs.pathfinder.gr/mens_room - 123 μέλη


Υπάρχουν λοιπόν τουλάχιστον 123 έλληνες άρρενες που δεν ορίζουν τον εαυτό τους ως gay, και τους αρέσουν οι συνευρέσεις αποκλειστικά με άνδρες, αποκλείοντας τις γυναίκες.Είμαι 100% υπέρ της ελευθερίας του αυτοπροσδιορισμόυ και ποιος είμαι εγώ που θα χαρακτηρίσω κάποιον. Μπορώ να καταλάβω το να βρίσκεται κανείς σε σύγχυση όταν είναι σε μια διαδικασία αυτοπροσδιορισμού. Άλλωστε το να ονειρευτεί κανείς ή να κάνει κάτι με έναν ομόφυλό του, δεν τον κάνει ταυτόχρονα και ομοφυλόφιλο! Και ειλικρινά πιστεύω ότι είναι γελοίο να τοποθετείς αυστηρά όρια σε τέτοια θέματα, αφού όλοι οι άνθρωποι είμαστε δυναμικά όντα και εξελισσόμενοι αλλάζουμε λίγο ή πολύ σε σχέση με το σήμερα.

Πάω όμως στοίχημα ότι η πλειοψηφία των 123 μελών θα κράξει δίχως δεύτερη σκέψη δημόσια κάποιον ως "πούστη" και μετά θα κάνει το συζυγικό του καθήκον. Διότι η ευχαρίστηση είναι απαγορευμένη και απωθημένη κάπου στα σκοτεινά. Αν κάποιος είναι ειλικρινής με τον ίδιο του τον εαυτό, μπορεί να διαγνώσει ότι έχει μια ομοφυλόφιλη πλευρά όταν ονειρεύεται ή επιθυμεί έναν ομόφυλό του. Ναι, το ξέρω ότι ζούμε σε μια macho κοινωνία και δύσκολα κάποιος μπορεί ανοιχτά να εξερευνήσει το θέμα. Όμως η κοινωνία αποτελείται από εμάς, και τα όρια της υπάρχουν κυρίως μέσα μας.

Είναι αποδεδειγμένο ότι όταν κάποιος έχει πρόβλημα με τους "βρωμόπουστες", "αδερφές" και άλλους ωραίους χαρακτηρισμούς έχει ο ίδιος πρόβλημα ταυτότητας προς αυτήν την ομάδα κατά της οποίας στρέφεται. Κάποιος σε ισορροπία με τον εαυτό του ή την σεξουαλικότητά του δεν έχει πρόβλημα να αποδεχτεί κάποιον διαφορετικό. Δεν έχει λόγο να νιώθει κίνδυνο, διότι απλά δεν υφίσταται.Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιος είναι αυτός που κάνει την πουστιά, ο κραγμένος ως "πούστης" ή ένας από τους 123, που ζει σε μια υποκρισία απέναντι στην γυναίκα του, παιδία, γονείς, γνωστούς, ψηφοφόρους, κ.α.

Ας ελπίσουμε ότι ο επαναπροσδιορισμός του καθενός αλλά και ο επαναπροσδιορισμός θεσμών και χαρακτηρισμών θα γίνει κάποια στιγμή με περισσότερη ειλικρίνεια, οδηγώντας το σύνολο των ανθρώπων σε μια ζωή με λιγότερα στερεότυπα και προκαταλήψεις, που συνέπεια θα έχει τα άτομα να εξερευνούν την αληθινή τους φύση, να την αποδέχονται και να βρίσκουν ειλικρινή ευτυχία....

Labels:

8 Comments:

Blogger greekgaylolita said...

Από το στόμα σου και στης "κρυφής" τ'αυτί:)

1/10/2006 12:22 PM  
Blogger amvro said...

μπορεί να είναι gayοπαγίδα αυτό το club αλχημιστή μου. χαχαχαχα!!

1/10/2006 5:49 PM  
Blogger Rodia said...

Στο μόνο που δε με βρίσκειες σύμφωνη, είναι ο χαρακτηρισμός "άτομο". Ανθρωποι είμαστε! Οσο και αν γίνεται προσπάθεια χρήσης του όρου "άτομο" για την πιο ανώδυνη ένταξή μας στο κοπάδι των χύμα οπαδών -ίσως.
:-)

1/10/2006 8:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

1/10/2006 9:25 PM  
Blogger erva_cidreira said...

Συνήθως η ομοφυλοφοβία πάει πακέτο και με το μισογυνισμό. Οπότε αναμενόμενη η απαγορευτική ταμπέλα στο club των ...παιχνιδιάρηδων.

1/11/2006 5:26 AM  
Blogger alximist said...

Anonymous Δεν ξέρω πως μπορω να διαγραψω τετοιες ενοχλητικες διαφημίσεις από εδώ, Αν κανείς μπορεί να με κατατοπίσει ας μου στειλει ενα εμαιλ. Το βρισκω τόσο απαραδεκτο τις ταχα μου παραπλανιτικες συνταγες! Ακου εκει το ταρω θα σου αλλαξει την ζωη! Το Ταρω δεν είναι παρα εργαλειο που εξαρτάται απο τον κάθε χρήστη...

Ροδια: Πάντα καθένας μας είναι ξεχωριστός, αλλά ο κοινωνιολογικός όρος άτομο, τονίζει την πλευρά του ανθρώπου που εντάσεται σε μια ομάδα/μάζα και λειτουργεί μαζικά, κάτι που αποτελεί ένα φαινόμενο που υπάρχει, όσο και αν δεν μας αρέσει. Όλοι λίγο πολύ εντάσσονται σε μια ομάδα και υιοθετούν την κοινή συμπεριφορά για λίγο ή πολύ. 'Αλλωστε στο σημείο που ανάφέρω την λέξη άτομο, βασικά αυτό που γράφω είναι ότι το υποταγμένο άτομο θα μπορέσει να εξερευνήσει την προσωπική του αληθινή φύση (και όχι να παραμένουν δέσμιοι μιας υποκριτικής αλλά κοινωνικά αποδεκτής συμπεριφοράς, που δεν αφήνει τον κάθε άνθρωπο να βρει τη αληθινή του φύση). Δηλαδή να παραμείνει ο ξεχωριστός άνθρωπος και όχι άλλος ένας τυποποιημένος και καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος.
Αμβρόσιε: δεν μπήκα για να το διαπιστώσω, άλλά μπορεί να είναι...άλλωστε για μένα δεν είναι παρά μια αφορμή να αναπτύξω τις ιδέες μου.

1/11/2006 8:31 AM  
Blogger Rodia said...

Να διαγράψεις ένα μήνυμα είναι πανεύκολο. Πάτα το τετραγωνάκι κάτω ακριβώς απο το μήνυμα.

1/11/2006 12:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

3/06/2007 4:37 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home