Sunday, December 25, 2005

Ο Ζορμπας χορεύει σάμπα


Belíssima
A novela das oito para 2006 sobre Gregos que moram no Brazil.
O escritor e diretor acho que poderia consultar alguiem Grego para evitar errores ridiculos. A danca e a musica acompanhando por ejemplo, simplismente não combinavam. Geralmente a novela é boa, mostra a cultura dos Gregos aproximadamente, mais acho que no evitarom mostrar personazens que parecem mais ao Zorba (filme com Antony Queen) que os Gregos de hoje (ou peor ainda como a comedia do casamento Grego). Mesmo assim e divertido ouvir os brasileiros repetindo "Christe ke panagia!" ou "Pedi mu". Com certeza ser Grego no Brasil hoje e muito popular.
Η πολιτική Αβραμόπουλου σχετικά με διευκολύνσεις για παραγωγους ταινιών αποδίδει τουλάχιστον στην Βραζιλία. Για την ακρίβεια αφορά την δημοφιλή σαπουνόπερα των 8, που αφορά Έλληνικής καταγωγής Βραζιλίανους και έναν Σαντορινιό (που ερμηνεύει ο γνωστός στην Βραζιλία Τονυ Ράμος) . Η προβολή της Ελλάδας περιορίζεται στην Σαντορίνη και λίγο από Ακρόπολη με μπόλικη φαντασία(πχ, πολυτελή πουρδέλα στα στενάκια της Θήρας). Γενικά οι ηθοποιοί προσπαθούν να αποδώσουν το ελληνικό ταμπεραμέντο (ίσως λίγο υπερβολικά) και λέξεις όπως "Χριστέ και Παναγιά", "Παιδί μου" έχουν γίνει δημοφιλής. Έχει πλάκα να ακούς του Βραζιλίανους να σου το λένε.
Αλλά φυσικά δεν λειπουν τα λάθη. Από το πως τονίζουν μια ελληνική λέξη, έως το αισχρό ζεϊμπέκικο με μια απαίσια και άσχετη μουσική. Οκ ότι μπορούν κάνουνε και πάλι καλά να λέμε. Παντως οι Βραζιλίανοι τουρίστες αυξήθηκαν σαφώς φέτος, αλλά δεν ήταν λόγω της σαπουνόπερας, αλλά της πολύ ευνοϊκής ισοτιμίας. Πάντως πιστέυω ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει κυρίως λόγο της Μπελίσιμας (πανέμορφης). Προσωπικά το βαριέμαι αφόρητα.
Νομίζω θα βάλω να δω τον Ζορμπά καλύτερα... (Ζορμπάς είναι γνωστή μάρκα σώβρακων στην Βραζιλία - κάτι σαν Yannis Ziros)
Πάντως οι μετοχές μου εδώ αυξήθηκαν χάρη στην "Πανέμορφη"....

Labels:

12 Comments:

Blogger greekgaylolita said...

Τυχερούλη:)
Από τη τουρκομανία που μας έχει πιάσει
εδώ,προτιμώ ασυζητητίτη Βραζιλία.Θεοί οι
Βραζιλιάνοι.
Τυχερούλη:)

12/26/2005 9:46 AM  
Blogger alximist said...

Φίλτατε,
δεν έχω ιδέα τι τουρκομανία επικρατεί στην Ελλάδα... αλλά σαφώς το να είμαι εδώ είναι επιλογή ζωής και μάλιστα ίσως της πιο δύσκολης που πήρα ποτέ. Όσο για τους θεούς, υπάρχει εδώ επιλογή για όλα τα γούστα. Μείγμα φυλών είναι οι Βραζιλίανοι, από ιάπωνικής καταγωγής, μέχρι αραβικής, ινδιάνικης, αφρικάνικης ευρωπαϊκής κτλ όλα σε έναν υπέροχο αχταρμά...αλλά σε αντιδιαστολή με τις ΗΠΑ, είναι ενσωματομένοι στην κοινωνία, και δεν θα βρεις εύκολα το γκετο πέρα από μια συγκέντρωση σε κάποιες περιοχές.

12/26/2005 4:40 PM  
Blogger erva_cidreira said...

Τα ίδια συνέβησαν και με το χιλιανό σήριαλ Purasangre πριν τρια χρόνια. Οι έλληνες σε καρικατούρα, κι ωστόσο υπήρχε σ' αυτή κάτι ταυτόχρονα αστείο και συγκινητικό μαζί.
Πριν μερικά χρόνια, αυτή τη φορά σε μεξικάνικο σήριαλ με έλληνες, όλοι οι ήρωες είχαν για επίθετα: Μερκούρη, Θεοδωράκης, Παπανδρέου. Και βέβαια ήσαν από εφοπλιστές και πάνω. Όπως και σε άλλο αργεντίνικο της περασμένης δεκαετίας.

12/26/2005 4:52 PM  
Blogger alximist said...

Σοβαρά? χαχαχα, μα καλά απορώ γιατί κανένα κανάλι δεν εισήγαγε καμιά τέτοια σαπουνόπερα στην Ελλάδα! Η αλήθεια είναι ότι με την Αθηνά Ωνάση να ζει στο Σάο Πάολο, και διάφορες οικογένειες ελληνικής καταγωγής σε εταιρείες αεροπορικές ή εφοπλιστικού χαρακτήρα, δίνουν μια τέτοια εντύπωση στην βραζιλίανικη πραγματικότητα. Πάντως στο σιριαλ, υπάρχει Ελληνίδα (Κατίνα) παντρεμένη με Τούρκο παρακαλώ, μεσοαστικής τάξης, που φυσικά μπουρδουκλώνονται όλοι οι χαρακτήρες με άλλους της υψηλότερης τάξης. Θα σας κρατήσω ενήμερους...

12/26/2005 5:00 PM  
Blogger dgalanis said...

gaylolita θεοί οι βραζιλιάνοι, αλλά και οι τούρκοι δεν πάνε πίσω

alximist εύχομαι χρόνια πολλά :))

12/27/2005 2:19 PM  
Blogger greekgaylolita said...

Οι Βραζιλιάνοι είναι λίγο πιο εξελιγμένο μοντέλο..
Τελος πάντων περι ορέξεως βραζιλόπιτα new μου:)

12/27/2005 5:14 PM  
Blogger alximist said...

Newmanifesto, Gaylolita καλό παιδί να είναι και από σόι (αν έχει και κανα κοιλιακό ακόμα καλύτερα)...
Πάντως για να μην σας χαλάσω τον μύθο, απο όλα τα καλά έχει ο μπαχτσές εδώ στην Βραζιλία, διαλιέχτε, διαλιέχτε!!!
Gay lolita σε βλέπω να μου κατεβαίνεις σύντομα προς τα 'δω...χεχε

12/27/2005 8:38 PM  
Blogger greekgaylolita said...

Aααχ,μακάρι και να μπορούσα..
Εκπροσωπησέ μας επάξια εσύ:)

12/27/2005 9:13 PM  
Blogger Rodia said...

.


Καλή χρονιά, με μπόλικη Χαρά!:-)

.

12/30/2005 10:05 AM  
Blogger Rodia said...

Akoma xorevei? 8a kopsomesiastei!;-)

1/01/2006 12:28 PM  
Blogger alximist said...

Χαχαχα..αυτή η γυροβολία δεν λέει να τελειώσει...
Για την Πρωτοχρονία στο Ριο η Ελληνική Αντιπροσωπεία δεν ήταν πρέπει να ήταν πολυπληθής, (5 ήμασταν πάντως) αλλά εγώ ότι μπορούσα έκανα.. και καιπιρίνια ηπιαμε και στην παραλία λιαστήκαμε (μέχρι που καήκαμε)και μακούμπα κάναμε, και λικνιστήκαμε με τους ρυθμούς της σάμπας και τις φωτοβολίδες θαυμάσαμε, και κρεπάλη απιστευτη με θαλασσινα κάναμε...αχ, και του χρόνου πάλι μια από τα ίδια ελπίζω!!!
:(και τώρα κεφάλια μέσα..

1/01/2006 9:35 PM  
Blogger greekgaylolita said...

Καλή χρονιά alhimist:)

1/02/2006 11:11 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home