Sunday, January 08, 2006

Γριπιασμένη Ρετροσπεκτίβα


Ξεκίνησα να γράφω μια απάντηση και μου βγήκε κείμενο. Την γρίππη λοιπόν την έβγαλα με χαλάρωση και γαλλικές ταινίες. Είναι κάτι DVD που έιχα αγοράσει στην Κίνα και δεν έχω προλάβει να δω. Οπότε μερικά από αυτά τα έφερα εδώ στην Βραζιλία. Μαζί βέβαια έχω και το κινέζικο DVD-player που παίζει ότι πειρατικό ή καταστραμένο δισκάκι υπάρχει. Η πειρατεία υπάρχει και εδώ (Βραζιλία) αλλά τα δισκάκια είναι πιο ερασιτεχνικά, ακριβότερα, και συνήθως δεν βλέπονται. Από την Κϊνα έχω και Ελληνικά, το κορίτσι με τα μαύρα, με Χόρν και Λαμπέτη, και το μια αιωνιότητα και μια μέρα. Επίσης είχα πετύχει τον παίχτη, αλλά απαξίωσα να το πάρω τότε.
Ξεκίνησα την ρετροσπεκτιβα, με τον "διακριτικό Ήρωα" για να ανακαλύψω ότι ο ήρωας μιλούσε μεν στην άπταιστη γαλλική αλλά οι υποτιτλοι ήταν στην άπταιστη κινεζική μόνο. Το άφησα λοιπόν, και συνέχισα με Φρανσουά Τρυφώ και "Τελευταίο μετρό"¨με την υπέροχη φυσικά Κατρίν. Στην συνέχεια μεταπήδησα στα άπαντα του Φρανσουά Οζον και είδα "SOUS LE SAMBLE" "Κάτω από την Άμμο" (Αν δεν κάνω λάθος στον Eλληνικό τίτλο) με την άλλη υπέροχη Θεά Σάρλοτ Ράμπλινγκ. Καλό ήταν δεν μπορώ να πω (σε σχέση με τις άλλες που έχω δει...). Αν και στο τέλος μας έδωσε μια εκδοχή με πολλές ερμηνείες. Δεν συγκλονίστηκα..
Τέλος είπα να αρχίσω την τετραλογία του Ερικ Ρομέρ, με την "Άνοιξη", αλλά μιλάμε έπληξα αφόρητα! Τι πατάτα! Ή ίσως για να είμαι πιο δίκαιος μπορεί απλά να ειναι ξεπερασμένο. Κρίμα γιατί είχα θετική προδιάθεση. Πολύ αργοί ρυθμοί, κοιλίες, Πλάνα και φλυαρίες χωρίς ουσία, γενικά προβληματικό σενάριο...ίσως δώσω μια ακόμα ευκαιρία γιατί μπορεί οι άλλες 3 να έιναι καλύτερες αλλά το δάχτυλο θα είναι έτοιμο για το Fwd.
Ανακάλυψα ότι οι Βραζιλίανοι δεν γνωρίζουν τον Λουι Ντε Φινές! Αποφάσισα λοιπόν την επόμενη φορά που θα πάω στην Ελλάδα ή Πορτογαλία, να κουβαλήσω καμια ταινία εδώ για να επιμορφώσω το πλήθος....

5 Comments:

Blogger Roman said...

Ο Λουί ντε Φινές είναι ΘΕΟΣ.
a re alximist, ti mou thumizeis twra, good old days...

1/10/2006 8:27 AM  
Blogger dgalanis said...

ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα

1/10/2006 9:22 AM  
Blogger alximist said...

Μια χαρά είμαι, να είσαι καλά. Δεν ήταν και τίποτα σοβαρό άλλωστε. Υπερβάλλω όταν λέω κρεβάτι του πόνου...

1/10/2006 10:45 AM  
Blogger Rodia said...

Θυμάμαι ένα φιλμ με το Μπουρβίλ, όπου ο Λουΐ ήταν μαέστρος.. και τους κυνηγούσαν οι γερμανοί.. ξεκαρδιστικό! Κάτι με απόδραση είχε να κάνει.. Αχ, αρχίζει το αλτσχάϊμερ.. αλλά ποτέ δε θυμόμουν τίτλους γενικά.

1/10/2006 8:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

3/06/2007 9:16 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home