Sunday, February 07, 2010

Η απαραίτητη βραζιλιανή δύναμη

Έχοντας γρήγορα αποφύγει τη διεθνή οικονομική κρίση, ο γίγαντας της Λατινικής Αμερικής επανήλθε στο δρόμο της ανάπτυξης και αναμένεται να ανέλθει σύντομα στην 5η θέση των παγκόσμιων οικονομικών δυνάμεων. (Δείτε την οικονομική κατάσταση της Βραζιλίας)

Τα ατού της βραζιλιανής οικονομίας είναι απτά. Η Βραζιλία φροντίζει για τη βιομηχανία της εδώ και πάρα πολύ καιρό, αρχής γενομένης με την αυτοκινητοβιομηχανία της, η οποία με τη σειρά της παρέσυρε τον τομέα των υπηρεσιών. Στηριζόμενη στο μεγάλο της φυσικό πλούτο, η Βραζιλία μπόρεσε να αναπτύξει σημαντική γεωργική βιομηχανία τροφίμων και να εξελιχθεί σε πραγματική δύναμη κρούσης στις εξαγωγές. (Δείτε το εμπορικό προφίλ της Βραζιλίας)

Η Βραζιλία, η οποία προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει διαδοχικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, είναι μια δύναμη απαραίτητη για τη διεθνή ανάπτυξη της επιχείρησής σας !

• Συναλλαγματική ισοτιμία :
1 BRL = 0.389 EUR, 1 EUR = 2.5707 BRL
• ΑΕΠ ανάπτυξη : 2.17 %

ΤΑΣΕΙΣ & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Αεροπορική βιομηχανία : μία δυναμική αγορά και γεμάτα μπλοκ παραγγελιών !
Καλλυντικά : 2η αγορά παγκοσμίως
Πτηνοτροφία : δυναμική βιομηχανία που εξακολουθεί να επενδύε_
Αυτοκινητοβιομηχανία : μάθετε να αντιμετωπίζετε τον ανταγωνισμό των γε

ΠΡΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ !
Στις επιχειρήσεις
- Οι εμπορικές σχέσεις, αν και κατ’όψην χαλαρές, είναι εξαιρετικά περίπλοκες. Αφιερώστε χρόνο, κάνετε υπομονή και κυρίως μη ξεχνάτε οτι πρέπει να αφιερωθείτε προσωπικά !
- Ο σχέσεις γίνονται γρήγορα εγκάρδιες και η σωματική επαφή είναι σύνηθες φαινόμενο. Το αγκάλιασμα είναι τρόπος χαιρετισμού πολύ συχνός μεταξύ ατόμων που γνωρίζονται και αλληλοεκτιμώνται.
- Οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να είναι μακρές και λεπτομερείς. Να θυμάστε πάντοτε οτι η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον ανώτερο στην ιεραρχία.
- Οι επαγγελματικές σχέσεις είναι πριν απ’όλα ανθρώπινες σχέσεις : η διαχωριστική γραμμή μεταξύ προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων δεν είναι και πολύ ξεκάθαρη

• Προσεγγίστε τους καταναλωτές
- Η Βραζιλία έχει μια δυαδική οικονομία : οι ανώτερες οικονομικά τάξεις διακρίνονται από έναν τρόπο κατανάλωσης παρόμοιο με αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης τη στιγμή που οι φτωχοί κοιτούν πολύ τις τιμές και καταναλώνουν σχεδόν αποκλειστικά προϊόντα της παραοικονομίας.
- Τα πάντα αγοράζονται με δάνεια : έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα... Πολλές μάρκες προτείνουν αγορές με δόσεις, συχνά χωρίς τόκο.
- Στους Βραζιλιάνους αρέσουν ιδιαίτερα τα εισαγόμενα προϊόντα τα οποία θεωρούν δείγμα πλούτου.

Για να ΕΜΒΑΘΥΝΕΤΕ
• Βρείτε την εμπορική έκθεση που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας
• Ανακαλύψτε τις ροές εισαγωγών-εξαγωγών των προϊόντων σας
• Ανακαλύψτε τους τοπικούς φόρους που εφαρμόζονται στα προϊόντα σας (Αστα να πάνε!!!)
• Συμβουλευτείτε την ανάλυση κινδύνου χώρας Βραζιλία, που προτείνεται από την υπηρεσία Decroire (οργανισμός εγγύησης των πιστώσεων κατά την εξαγωγή).

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home