Tuesday, April 24, 2007

Περί μεταθανάτιων καταστάσεων.

The text bellow is a selection of question- answers about life after death between a spirit and Allan Kardek. It is all in greek, but check out the link and you can read the books online. In general I am very fond of these issues latetly but this should be on a next post...

Τα κάτωθι είναι αποσπάσματα που επελεξα για μια φίλη που στεναχωρίεται για τον θάνατο πολύ προσφιλούς προσώπου της. Τα αποσπασματα είναι από το βασικό εγχειρήδιο του πνευματισμού που είναι ευραίως διαδεδομένος στην Βραζιλία. ¨Οποιος θελει μπορεί να τις αποδεχτεί, δεν αποτελεί προσυλιτισμό, αλλά σαφώς με εκφράζει απόλυτα στις πεποιθησεις που έχω για το ζήτημα....



2ο μέρος Κεφ. Δ.
7. Ανάμνηση της ενσώματης ζωής
Alan Kardek:Τη μέρα που τελείτε το μνημόσυνο ενός νεκρού, ετοιμάζεται το πνεύμα να επισκευφθεί εκείνους που θα πάνε να προσευχηθούν στο λείψανό του?
Πνεύμα: Τα πνεύματα ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του νου και εκείνη την ημέρα και όλες τις άλλες.Στα ψυχοσάββατα όμως τα πνεύματα είναι πολυπληθέστερα στα νεκροταφεία, γιατί είναι περισσότερα τα πρόσωπα που τα προσκαλούν.
Κάθε πνεύμα, έρχεται μονο για τα προσφιλή του πρόσωπα και όχι για το πλήθος. Πολλές φορές, τα πνεύματα εμφανίζονται στους αγαπημένους τους με τη μορφή που είχαν όταν ζούσαν . Εκείνο όμως πάνω από όλα που ευχαριστεί το πνεύμα, όπως σας είπα και προηγουμένως δεν είναι η επίσκεψη στον τάφο αλλά η από καρδιάς ανάμνηση που έχουν οι ζωντανοί για αυτό.
Alan Kardek:Ο σεβασμός που τρέφουμε προς τα οστά ή προς το ταριχευμένο σώμα ή προς την εικόνα του ανθρώπου που έχει πεθάνει, ευχαριστεί το πνεύμα του?
Πνεύμα: Το πνεύμα χαίρεται πάντοτε για την ανάμνηση που διατηρεί κάποιος από αυτό και όχι για τα υλικά του υπολείμματα. Επειδη όμως αυτά συντελούν στο να επαναφερουν στην μνήμη σας το πνεύμα στο οποίο ανήκαν κάποτε αυτά, είναι καλό να τα διατηρείται.
Alan Kardek: Εκείνος που έχει προσφέρει μεγάλο έργο στην κοινωνία, στεναχωρίεται στον άλλο κόσμο όταν βλέπει το έργο του να σταματάει μετά τον θάνατο του?
Πνεύμα: Όχι γιατί βλέπει ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι προορισμένοι να το τελειώσουν. Τους εμπνέει δε και ο ίδιος για να τους βοηθήσει.

Κεφάλαιο Ζ
5 Επιρροή της διάνοιάς μας από τα πνεύματα
Alan Kardek:Βλεπουν τα πνεύματα ότι κάνουμε?
Πνεύμα:Ναι, επειδή σας παρακολουθούν συνεχώς. Κάθε πνεύμα όμως βλέπει μόνο εκείνο στο οποίο εστιάζει την προσοχή του. Δεν ασχολείται με ζητήματα που δεν το ενδιαφέρουν.
Alan Kardek:Τι σκέφτονται τα πνεύματα για μας και για τις σκέψεις μας?
Πνεύμα: Ανάλογα με την περίσταση. Τα άφρονα πνεύματα γελούν με τις ανόητες στρεψοδικίες που σας υποβάλουν και χλευάζουν την ανυπομονησία σας. Τα σπουδαία πνεύματα σας λυπούνται για τις δυστροπίες σας και προσπαθούν να σας βοηθήσουν, γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πνεύματα έχουν τόση επιρροή πάνω σας όση δεν φαντάζεστε. Πολύ συχνά σας κατευθύνουν σαν μαριονέτες.
7. Εύνοια των Πνευμάτων προς κάποια πρόσωπα – φύλακες άγγελοι – Πνεύματα προστασίας
Alan Kardek:ευννούν τα πνεύματα κάποιους στους οποίους έχουν προτίμηση?
Τα αγαθά πνεύματα συμπαθούν τους καλόυς ανθρώπους και εκείνους που επιδέχονται βελτίωση με τα κακά συμβάινει το αντίθετο.
Η στοργή που τρέφει ένα πνεύμα για κάποιον άνθρωπο είναι αποκλειστικά ηθική, δεν έχει τίποτα το σαρκικό.
Κεφάλαιο Β
Προβλήματα που μας έλυσαν τα πνεύματα
4. Τι είναι ο Άνθρωπος μετά το Θάνατο?
Alan Kardek:Ποια είναι η κατάσταση της ψυχής αμέσως μετά το θάνατο? Αποκτά αμέσως τη συνείδησή της? Με λίγα λόγια, τι βλέπει? Πώς αισθάνεται?
Πνεύμα: Τη στιγμή του θανάτου, η ψυχή είναι συγχισμένη, ταραγμένη και σκοτισμένη, όπως ο άνθρωπος που ξυπνάει από βαθύ ύπνο και ζητάει να μάθει που βρίσκεται. Αυτή η σύγχυση μπορέι να διαρκέσει λίγες μόνο ώρες. Αν όμως ο άνθρωπος έζησε άσχημα, τότε μπορεί να διαρκεσει και μήνες ή και χρόνια.
Για τον άνθρωπο που δεν έχει καθαρή την συνείδησή του και όσο ζούσε ήταν προσηλωμένος στις σωματικές απολαύσεις και όχι στις πνευματικές, αυτή η σύγχυση είναι γεμάτηστεναχώρια και αγωνία, που γίνονται πιο έντονες όσο η ψυχή αναγνωρίζει τον εαυτό της.. Τότε η ψυχή καταλαμβάνεται από φόβο και τη φρίκη για εκείνα που βλέπει και προπαντός για εκείνα που προβλέπει.
Από την άλλη, η ψυχή , λίγες στιγμές μετά το θάνατο, είναι ζωηρή και ευτυχισμένη που έχει απελευθερωθεί από το βαρύτατοφορτίο του σώματος και δεν αισθάνεται πια τους σωματικούς πόνους που αισθανόταν πρις από λίγες στιγμές.
Από αυτή την καινούργια θέση, βλέπει και ακούει όλα όσα έβλεπε και άκουγε πριν από το θάνατο και καταλαβαίνει πάρα πολλά, που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τα σωματικά όργανα. Επίσης, έχει αισθήματα και αντιλήψεις άγνωστες σε εσάς.
Alan Kardek: Που πηγαίνει η ψυχή αφού εγκαταλείψει το σώμα?
Πνεύμα: Η ψυχή, όταν αποχωριστεί από το σώμα, περιπλανιέται στο διάστημα και τις περισσότερες φορές πηγαίνει σ’ εκείνους που γνώρισε και προπαντός αγάπησε.
Alan Kardek:Η ψυχή εξακολουθεί κια μετά τον θάνατο να αγαπάει εκείνους που αγαπούσε όταν ζούσε?
Πνεύμα: Βεβαιώς. Η ψυχή αγαπάει και μετά το θανατο όπως αγαπούσε και στη ζωή, για αυτό πολύ συχνά πηγαίνει και βλέπει με χαρά τους φίλους και τους συγγενείς της, και ευφραίνεται από αυτή την ανάμνηση. Ξεχνάει μόνο τις υλικές απολαύσει, οι οποίες δεν είναι πια σύμφωνες με την ουσία της.
Alan Kardek: Ωφελεί η προσευχή μας τις ψυχές που βασανίζονται?
Πνεύμα: Βεβαιώς. Η προσευχή ανακουφίζει τα βάσανα των ψυχών για τις οποίες προσευχόμαστε, επειδή έτσι δείχνουμε ότι ενδιαφερόμαστε για αυτές και επειδή εκείνος που είναι δυστηχισμένος παρηγορείται πάντοτε όταν βρίσκει ψυχές που συμπάσχουν.


Περισσότερα για τον Allan Kardek

Γενικά το ζήτημα το έχω πάρει στα ζεστά καιμου αρέσει πολύ όο αυτό...περισσότερα όμως σε επόμενο ποστακι.

Labels:

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστώ... Ελπίζω να βρω το βιβλίο στη Γαλλία.

4/29/2007 8:56 AM  
Blogger alximist said...

Τι στι καλό, πρέπει να υπάρχει αφού το πρωτότυπο είναι γαλλικό...
Αν όχι τότε την επόμενη θα κοιτάξω να στο φέρω στα γαλλικά από εδώ, γιατί ξέρω ότι υπάρχει στην Βραζιλία...

4/29/2007 10:11 AM  
Blogger Alex A. said...

Είχα αφήσει σχόλιο για αυτό το ποστ αλλά κάπου χάθηκε... Μου φάνηκε εξαιρετικό! Α, σε ευχαριστώ και για το τελευταίο σχόλιό σου, αναρωτιέμαι γιατί δεν έγινε κατανοητό το "πρακτικά παντρεμένος" τη στιγμή που στο "about me" είναι όλα ξεκάθαρα...

Υ.Γ.: το blog μου λέει "after birth", αν θες το διορθώνεις στα links σου :)

5/01/2007 5:11 PM  
Blogger alximist said...

Alex: Το σχόλιο σου |εξαιρετικό| έφτασε αλλά ήταν σε ένα άλλο παλιότερο κέιμενο. ¨οσο για το σχόλιο, μάλλον δεν διάβασε το about me.
To link θα το διορθώσω...

5/03/2007 7:06 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home