Tuesday, January 02, 2007

Feriados acabarom

Διακοπές στο ασφαλές λιμάνι, το Πορτο Σεγουρο κράτησαν 10 μέρες. Νομίζω ότι είαι η 1η φορά που κανω τέτοιες διακοπές, οργανωμένες από ταξιδιωτικό γραφείο, αλλά ήταν το μέσο πιεσης για να κάνομε κάτι πέρα απο΄παραλία (το μάθημα το πήρα από αλλα ταξίδια με τον Ντανιελ) και έτσι δέσμευσα με εκδρομές τις πρώτες 4 μέρες.
Εδώ είνια το σημείο που πρωτοήρθαν οι πορτογάλλοι στην Βραζιλία, το σημείο που ίσως πάτησαν το πόδι τους για πρώτη φορά, παραχωρήθηκε στους ινδιάνους πρόσφατα.
Ομολογώ ότι ήταν ένα από τα πιο όμορφα τοπία στην θάλλασσα, αλλά η κουλτόυρα των ινδιάνων πιστεύω καταστραμένη και το όλο σκηνικό ήταν πολύ τουριστικό. Χαρακτιριστκό ήταν ένας πεζόδρομος με παράγκες όπου οι ινδιάνοι ντυμένοι κάποιοι παραδοσιακά, πουλούσαν διάφορα πράγματα που καποια ήταν τελείως βιομηχανικά. Επισκευτήκαμε τον μάγο που πουλούσε διάφορα σκευάσματα που γιατρεύουν τα πάντα...Ο ντάνιελ αγόρασε, και ελπίζω να μην έχουν παρενέργειες όπως ισχυριστικε ο γερο ινδιάνος. Το καλύτερο ήταν η συνάντηση με μια ινδιάνα υπέροχη, που μου θύμησε την Μα, μια ιθαγενή από το Λιλιανγκ, ανοιχτή καρδία και χαμόγελο ειλικρινές μέχρι τα αυτιά....Από αυτήν αγοράσαμε και μας έντυσε ινδιάνους, και μας έκανε και σούπερ τιμή....
Κατά τα άλλα, ενδιαφέρον ήταν η βόλτα με το ποταμόπλοιο, (εντελώς τουριστικό), μας κάνανε ένα σοου με ένα τέρας της λάσπης , και μετά μας παρακίνησαν να κάνουμε λασπόλουτρο...γενικά μια άηδία το αίσθημα όταν έβαλα το πόδι μου μέσα σε αυτήν την μάζα, αλλά η φάση είχε πλάκα.
Επισκευτήκαμε και τα κοράλια, ένα φυσικό γράμα χιλιομέτρων που κάνει τις παραλίες να μην έχουν τα τεράστια κύματα. Ομορφία ενός υποβρύχιου κόσμου πολύ εύθραστου. Πολλά κομμάτια του ξεβράζονταν στην παραλία της Κορόα Βερμέλια, όπου συχνάζαμε.
Ενδιαφέρον ήταν η πασαρέλα του αλκοολ, κατά μήκος του λιμανιού μια σειρά από τουριστικά μαγαζιά και παράγκες που προσφέραν κάθε κοινοτυπία τουριστική αλλά και δάιφορα ποτά(μπατίντες, καιπιρίνιες, κλπ). Καθώς πλησίαζε η Πρωτοχρονία έπηζε όλο και πιο πολύ από κόσμο. Εννοείται ότι η νυχτερινή ζωή ήταν απόλυτα ζωντανή, με πλήθος μπαρ και μαγαζιών στην ίδια περιοχή. Είχε και τακτικά σοου από καποέρα...θεέ μου, κοιτώντας εκείνα τα κορμία των μαύρων, δεν μπορούσες παρά να μείνεις με το στόμα ανοιχτό...κορμία που δεν πρέπει να είχαν ίχνος λίπους, μονο μυς...ουφ!Μα πρέπει να είνια γενετικό, δεν μπορέι μονο να είναι εκγύμναση! Ο Ντανιελ ήταν απαρηγόρητος για την κοιλία του, σε σημείο που αποφάσισε να κόψει τα γλυκά. Για να δω ποσο θα κρατήσει χεχεχε.
Μια μέρα πήγαμε σε ενα πάρκο με τσουλίθρες και τεχνιτα παιχνίδια θαλάσσης...αλλά μια αίσθηση γενικώς πολύ τουριστική. ¨ηταν καλά για χαλάρωση και ξενοιασία... Το καλύτερο κομμάτι ήταν το άραγμα κάτω από την σκια των φοινικόδεντρων με θέα τον ήρεμο ωκεανό, με καιπιρίνια και νερό καρύδας που μας εφερνε ο σερβιτόρος της παράγκας.
‘Οσο για την Πρωτοχρονία δεν μπορώ να πω παρά ότι ήταν η πιο χάλια πρωτοχρονία της ζωής μου, βροχερή, ξενέρωτη με την οικογένεια του Ντανιελ, χωρίς ούτε την αίσθηση του σωστού χρόνου. Νομίζω ότι μετρήσαμε 3 φορες το πέρασμα τυ χρόνου...
Νομίζω ότι θα είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε έτσι. Χριστουγεννα οικογένεια και Πρωτοχρονια οι 2 μας σε κάποο μέρος σπέσιαλ...α δεν έχει!
Ελπίζω τα 2007 να αποδειχτεί καλύτερο από τον τρόπο που ξεκίνησε....
‘Αντε καλό ξεκίνημα....

A ξέρω ότι έχω πολές ανορθογραφίες, αλλά το νέο λαπτοπ, έχει μ΄νο ορθρογραφία πορτογαλλικών και αγγλικών, ξέρει κανείς πως να το κάνω να έχει και ελληνικών ορθρογραφία?

Labels: ,

4 Comments:

Blogger kaltsovrako said...

Καλή χρονιά Alximist.


Να είσαι πάντα καλά εσύ και οι δικοί σου.

;)

1/02/2007 12:54 PM  
Blogger alximist said...

Καλή χρονια και σε σενα παλικάρι μου! Σκοπεύω να σας τηλεφωνήσω μια από αυτές τις μέρες...

1/02/2007 9:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

rs
É verdade. Agora tá na hora de pegar no batente de novo, né?rs
Abraço!

1/04/2007 6:56 AM  
Blogger alximist said...

oi carioca,
aprendi esta expresão agora..este mes tem muito trabalho mesmo...uf!

1/06/2007 8:17 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home