Friday, April 07, 2006

Judas vercion come out on the open!

judas godspell version
www.in.gr
Το Ευαγγέλιο του Ιούδα αποκαλύπτεται έπειτα από αιώνες στην αφάνεια

Οι γνωστικοί πίστευαν σε μια απόλυτη πηγή αγαθού, την οποία αντιλαμβάνονταν ως το θείο νου, έξω από το φυσικό σύμπαν. Όλοι οι άνθρωποι φέρουν μέσα τους έναν σπινθήρα αυτής της θείας δύναμης, αλλά είναι αποκομμένοι από αυτόν εξαιτίας του υλικού κόσμου που τους περιβάλλει -έναν ατελή κόσμο, όπως τον έβλεπαν οι γνωστικοί.
Το σημαντικότερο εδάφιο του αμφιλεγόμενου ευαγγελίου είναι αυτό όπου ο Ιησούς λέει στον Ιούδα: «Εσύ θα θυσιάσεις τον άνθρωπο που με ενδύει».
Με άλλα λόγια, ο Ιούδας, διευκολύνοντας το θάνατο του Ιησού, τον βοηθά να απαλλαγεί από την υλική του σάρκα και να απελευθερώσει το θείο σπινθήρα του. Το γεγονός ότι ο Ιησούς αναθέτει αυτό το καθήκον στον Ισκαριώτη είναι ένα δείγμα του πόσο τον ξεχώριζε.

national geografic

3 Comments:

Blogger henrygrey said...

Είναι προφανές πως ο Ιούδας έπαιξε ίσως τον σημαντικότερο ρόλο στα περι Χριστού δρώμενα. Απλά είναι πολύ βολικό για την Εκκλησία να τον αποκηρύξει τον "προδότη που ήταν υπεύθυνος να σκοτωθεί ο Χριστούλης". Τώρα να δεις όμως που θα το καλύψουνε κι αυτό το Ευαγγέλιο.. σιγά μη το φανερώνανε..

4/09/2006 1:13 AM  
Blogger zafeiris said...

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα στις σελίδες του National Geographic Ελλάδα.

4/14/2006 6:30 AM  
Blogger alximist said...

Διαβασα οτι εχει μεγαλη προβολή το θέμα παγκοσμίως. Αναρωτιέμαι αν θα έχει κάποιο σοβαρό αντίκτυπο στον τρόπο που μερικοί αντιμετωπίζουν τα δόγματα. Όλα στην ζωή έχουν το προσωπικό πρίσμα του καθενός μας, το ίδιο γεγονός ερμηνεύεται διαφορετικά από διαφορετικούς ανθρώπους και αυτό κάνει την ποικιλομορφία μας υπέροχη...

4/19/2006 11:46 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home