Tuesday, September 12, 2006

Το ρημάδι το χαρτι

Πολυ busy τελευταια, γινονται και απανωτα πράγματα στην δουλεία και θα χειροτερέψει μέχρι αρχές Οκτωβρίου...έρχονται κάτι Ισπανοί και όλοι θα τρέχουν γύρω από αυτό το γκρουπ... το κτίριο έχει κάτι τελειώματα, σκεφτόμασταν και μια συγχώνευση που τελικά μάλλον για συνεργασία στην παρούσα φάση πάει και μετά βλέπουμε... και μέσα σε όλα αυτά το πολυ πόθητο νέο...η εταιρεία είναι πλέον εγκεκριμένη και μπορόυμε να αρχίσουμε το επόμενο βήμα, την έγκριση των προς εισαγωγή προϊόντων....και έρχεται σήμερα ο Γάλλος και μου ξεφουρνίζει ότι το γαμημένο έγγραφο (η μοναδική εκκρεμότητα που είχε λύσει στην Γαλλία) δεν του το δίνει το υπουργείο...(γαμώ τα υπουργεία μου που λένε).
Βέβαια δεν σας έχω πει το όλο στόρυ...αυτό το έγγραφο θα μου το στέλνανε τον Φεβρουάριο... και περίμενα και περίμενα...αλλά δεν πίεζα και πολύ γιατί το έβλεπα ότι είχα πολύ δρόμο μπροστά μου. Και στο ενδιάμεσο βέβαια έχω περάσει τα απίστευτα γραφειοκρατικά εμπόδια των Βραζιλίανων (πρωτάθλητές και στην Γραφειοκρατεία όχι μόνο στα γήπεδα!).
Κάποια στιγμή λοιπόν μου λέει το παλικάρι κατά το Πάσχα ότι του το αρνηθήκανε, οκ μεγάλε, γιατί στο αρνηθήκανε (ήτνα η λογική μου ερώτηση)...η απάντηση ήταν η πλέον ασαφής και κατάληξε στο θα το δω με τον δικηγόρο μου... έκτωται το είχε αναλάβει ο δικηγόρος (πρέπει να είναι τρομερός επαγγελματίας αν κρίνω από το αποτέλεσμα). Ανα διαστήματα πίεζα εγώ βλέποντας την πορεία των εδώ διεργασιών και τον Ιούλιο έλαβα απάντηση ότι τώρα και εκείνοι έχουν τρομερή πίεση διότι το χρειάζονται το πιστοποιητικό και για άλλες χώρες. Αχά, καλό αυτό σκέφτηκα και εγώ και επικεντρώθηκα στα ενδοχώρια προβλήματα.
Και τελικά μου το ξεφουρνίζει ο γάλλος το ωραίο νέο, ότι τους το αρνηθήκανε λέει το έγραφο. Και ερωτω πάλι εγώ γιατι σας το αρνηθήκανε, ποιο το αιτιολογικό τελωσπάντων? Διότι αυτή η υπηρεσία προμηθεύει μόνο στην Ευρωπαϊκή επικράτεια!
Αχά. Και του ζητάω να μου στέιλει τα στοιχεία αυτόυ του οργανισμού για να καταλάβω καλύτερα τι γίνεται.
Αρχίζει ένας μίνι μαραθώνας τηλεφωνικός όπου ανακαλύπτω πως το λένε το έγγραφο στην γαλλική, ποιός το εκδίδει το πιστοποιητικό και τα στοιχεία του. Επίσης μιλάω με την Γαλίδα οικονομική ακόλουθο, μια που ήταν πολύ μπίζι για να ασχοληθεί. Ανακαλύπτω και τα στοιχεία του Γάλλου οικονομικού ακολ. στο Σάο Παολο και είμαι έτοιμος να γράψω μια σούπερ επιστολή για να πίεσω το θέμα. Ενδιαμέσως τηλεφωνική ανοιχτή γραμμή με την εξιδικευμένη εταιρεία που κάνει την διαδικασία για λογαριασμό μου, με ανταλλαγές διαφόρων εμαιλ, μου δίνει μια συμαντική πληροφορία... Το βράδυ λοιπόν που δεν είμαι πλέον τόσο χολωμένος με του Γάλλους, το μυαλό μου κάνει συνδιασμόυς και άνάβει το λαμπάκι πάνω από το κεφάλι φλας!) και βρίσκει μια παράκαμψη...ρε είπα στον εαυτό μου, λες να είναι τόσο απλό? Γράφω εμαιλ στην εξιδικαυμένη εταιρεία και το πρωί λαμβάνω την απάντηση...ναι με αυτόν τον τρόπο γίνεται!
Τέλος καλό όλα καλά (ελπίζομεν) αλλά μηδένα προ του τέλους μακάριζε επίσης...
Το έγγραφο φτάνει αύριο με το κουριερ, αλλά κάιτ μου λέει ότι δεν θα τελειώσουμε εδώ...
Όμως ένα πράγμα δεν μπορώ να χωνέψω... δουλεία σου ρε φίλε είναι να μου λύσεις ένα πρόβλημα απλό εδώ και 7 μήνες, πως είναι δυνατό να μου λες ότι το ζητουσες από λάθος μέρος!? Πως είναι δυνατόν έγω μέσα σε ώρες να ανακαλύπτω την πληροφορία που έπρεπε να είχες μήνες πριν, αν μη τι άλλο μετά την πρώτη απόριψη...
λιγο νιο νιο ρε γαμώτω

Πάντως πολύ μου άρεσε που σήμερα έλαβα το φολντεράκι (ώρες έφαγα να το σχεδίαζω και να το διορθώνω)...

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ζητώ συγνώμη εκ μέρους όλων των Γαλλων :)
Shaya

9/20/2006 3:24 PM  
Blogger alximist said...

Den einai oi Galloi genikws (thelw na pisteyw), alloi oi sygkekrimenoi...xaxa..
Den xreiazontai sygnwmes, na eisai kala, allwste bussiness kanome, epomews den mporw para na ta parablepw..

9/22/2006 8:59 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home