Wednesday, May 10, 2006

Μια απλή χειρονομία

Πριν χρόνια (μην ρωτήσεις πόσα) έκανα ιντεραιλ στην Ευρώπη μέσα στο χειμώνα (πάντα γκάου είμουν τι περιμένεις). Στο καράβι για Ιταλία, είμασταν μόνο 2 στο 3η θέσης, εγώ και ένας Μπαγκλαντεσιανός. 'Ωρες στο κάράβι γνωριστήκαμε, ωραίος τύπος, έκανε το γύρο του κόσμου με ποδήλατο! Είχε και ενα βιβλιο που μάζευε υπογραφές. Το σκεπτικό ήταν να αποδείξει ότι η ζωή χωρίς ναρκωτικά είναι εφικτό να κάνει κανεις τα πάντα. Για αυτό όμως που θα τον θυμάμαι ήταν το εξής απλό που μου προκάλεσε στιγμιαίο πολιτισμικό σοκ εκείνη την στιγμή. Ο τύπος πρότεινε να ανεβούμε στην Πρύμνη να δούμε την θάλασσα και εγώ συμφώνησα, την ώρα που ανεβαίναμε την σκάλα αυτός φυσικά και αυθόρμητα που έπιασε το χέρι και ανεβήκαμε μαζί...εκείνη την στιγμή με διαπέρασε ένα σύγκρυο, γιατί αυτό στην δικό μου πολιτισμό το κάνουν μόνο απονήρευτα παιδία και αυτό ήταν η κίνησή του , μια αθώα ανοιχτοκαρδη κίνηση που όμως στην Ελλάδα θεωρείται σεξουαλική και αφύσικη όταν πρόκειται για 2 άνδρες, ειναι αυτόματα ένδειξη ομοφυλοφιλίας. Φυσικά ούτε που το έδειξα στον άνθρωπο, αλλά στιγμιαία το μυαλό μου επεξεργάστηκε όλο αυτό και έκρινε ότι ήταν τόσο γελοιο να υπάρχει μια τέτοια απαγόρευση που επιτάσει η κοινωνία...Αργότερα, το είδα να συμβαίνει πολυ συχνά και στην Κίνα, μάλιστα χειρονομίες και στάσεις 2 αγορίων ή κοριτσίων που στην δική μας κοινωνία θα αντιμετωπίζονταν ως ομοφυλοφιλική συμπεριφορά....

Labels: , ,

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Πόσο ζηλεύω τους ανθρώπους που τους δίνεται η δυνατότητα να γυρίσουν το κόσμο+να ανακατευτούν με άλλους πολιτισμούς, να μυρίσουν άλλες, παράξενες μυρωδιές, να δουν άλλα, πιο παράξενα, τοπία.
Να περνάς πάντα καλά εύχομαι.
Αυτό που περιγράφεις γίνεται συχνά
+στην Ελλάδα τώρα πια μόνο που το κάνουν άνθρωποι άλλων θρησκειών+πολιτισμών.
Εμείς είμαστε ακόμη λίγο κλειστόμυαλοι σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις ανθρώπων του ίδιου φύλου. Το να πιάσεις το χέρι ενός ανθρώπου του ίδιου φύλου με εσένα δεν είναι απαραίτητα ένδειξη σεξουαλικής προτίμησης. Είναι περισσότερο κάτι φιλικό+τρυφερό σε ένδειξη ότι τον άλλο τον νοιάζεσαι+τον νιώθεις φίλο.
Να είσαι πάντα καλά.
(Γράψε+κανένα ταξιδιωτικό ρεπορτάζ να μαθαίνουμαι+εμείς από πρώτο χέρι από κάποιον που ζεί τις καταστάσεις+την καθημερινότητα μιας ξένης χώρας)

5/10/2006 8:47 AM  
Blogger ---. said...

Κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσεις να μας γράφεις για τους πολιτισμούς που έχεις συναντήσει. Και τα γράφεις τόσο όμορφα...

:)

5/10/2006 1:51 PM  
Blogger alximist said...

Αχ, να είχα μόνο λίγο χρόνο διαθέσιμο και θα το έκανα με μεγάλη χαρα΄. Πάντως σε ευχαριστώ για το σχόλιο Κωνσταντίνα, δίοτι εκτιμώ πολύ τα κείμενά σου και τα ελέγχω πάντα απότ α πρώτα.
ϊσως έχετε δίκιο, η πρόθεσή μου είναι να το κάνω...θα δούμε πως θα εξελιχτεί.
Πάντως η δυνατότητα Γιώργο μου είναι κάτι που το δημιουργείς οπότε, αν το επιθυμείς δεν έχεις παρα΄να αρπάξεις την επόμενη ευκαιρία και να γευτείς νεές μυρωδιές, ακομα και αν είναι στην ίδια χώρα!

5/10/2006 3:32 PM  
Blogger Anilikos said...

Πρόκειται για την ίδια σκέψη που έκανα, πριν από 14 ώρες.

Στην Ελλάδα, ή μάλλον για να μην το ειδικεύω, οι άνθρωποι, αν δεν έχουν βγει από το καβούκι τους, αν δεν έχουν δει 5 πράγματα παραπάνω, νομίζουν ότι, ο σιχ έχει ένα τουλουπάνι πάνω στο κεφάλι του και είναι βρώμικος, ότι ο μουσουλμάνος είναι εξωγήινος, ότι ο εαυτούλης του είναι το βασικό πρότυπο ανθρώπου στον κόσμο ασχέτως του γεγονότος ότι π.χ. οι κινέζοι είναι απείρως περισσότεροι σε ποσοστό πάνω στη γη, και όοοολα αυτά τα υπέροχα και παρανοϊκά.

5/15/2006 1:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

2/15/2007 6:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

3/06/2007 2:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

3/17/2007 9:47 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home