Friday, May 05, 2006

Σεβασμός σε κατοχυρωμένα δικαιώματα στην ΕΕ παρακαλώ!

+
Διευκρινηση:
Το παρακάτω το μετέφερα από μύνημα που έλαβα, αλλά είναι προϊόν παρανόησης, βασικά το όλο ιστορικό εξηγήται εδώ. οδηγία 38/2004 όντως απαγορεύει τις διακρίσεις στη μετακίνηση προσώπων και στην επανένωση οικογένειας.. και λόγω σεξουαλικής ταυτότητας
Ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα "επανένωσης οικογένειας" και στα αναγνωρισμένα (σε άλλη χώρα) ομοφυλόφιλα ζευγάρια, κι έτσι κάθε άνθρωπος που κατάφερε να παντρευτεί ένα ευρωπαίο πολίτη, αποκτά δικαιώματα παραμονής και εργασίας στην ΕΕ. Αφορά λοιπόν μη Έλληνες και συγκεκριμένα προστατευει τον μη ευρωπαίο που παντρέυτηκε Ολλανδόυς, Γερμανό, Ισπανό κτλ και θα ζήσουν χαρόυμενοι στην πχ Ελλάδα (χώρα που δεν αναγνωρίζει ομόφυλες ενώσεις
).

Σημαντική οδηγία ψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένες να αποδέχονται, και να σέβονται τις σχέσεις ομοφυλόφιλων ζευγαριών, και εάν το ζευγάρι έχει προβεί σε συμβόλαιο συμβίωσης ή πολιτική ένωση σε χώρα όπου αυτό επιτρέπεται, τότε ακόμη και οι χώρες που δεν έχουν την ανάλογη νομοθεσία, θα πρέπει να σεβαστούν τα δικαιώματα που απορρέουν από την κατοχύρωση της σχέσης τους στην τρίτη χώρα. Μάλιστα ο Επίτροπος για την Δικαιοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Franco Frattini, έδωσε αυστηρή προειδοποίηση σε όλες τις χώρες μέλη να σεβαστούν αυτή την οδηγία, την οποία ονόμασε ο ίδιος, ως «υποχρεωτικά αυτόματα εφαρμοζόμενο νόμο.»
Λέτε να προχωρήσουμε κάπως και στην Ελλάδα? Γιατί είναι γεγονός ότι δεν υποχρεώνεται δα και σε τίποτα το τρομερό η Ελλάδα που το 2004 είχε προσυπογράψει την οδηγία που απλά τώρα τίθεται σε εφαρμογή. Είναι ένα μέτρο προς την διακίνηση ελεύθερη ατόμων στην ΕΕ απλά. Μόνο που όταν κατοχυρώνεται νόμος σας αυτόν τότε ξεκινά μια αλυσσιδωτή αντίδραση (όταν βέβαια αυτό ξεκινάει εκ των έσω, που δεν είναι η περίπτωση)
βέβαια από τα λόγια στην εφαρμογή υπάρχει μια καλή απόσταση... ειδικά στην Ελλάδα.
Εν αναμονή λοιπόν...

Labels:

4 Comments:

Blogger erva_cidreira said...

Ωραία. Ας υποχρεωθεί η Ελλάδα να σεβαστεί κάποια δικαιώματα, έστω κι από σπόντα μέσω της σύστασης για τις τρίτες χώρες.
Τι ντροπή, όμως!

5/06/2006 1:46 AM  
Blogger alximist said...

Διαβασα σε αυτο το αρθρο στελέχους του ΠΑΣΟΚ
«Σύμφωνο συμβίωσης και πολιτικό κόστος / του Παύλου Αθανασοπούλου»
ότι
το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με την ανακατανομή πόρων υπέρ μιας σιωπηλής κατηγορίας που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τεκμηριωθεί πως ανήκει στους «μη έχοντες»!
Μα καλά τι ιδέα έχουν αυτοί οι άνθρωποι? Στην Ελλάδα υπάρχει η εντύπωση μιας Ελιτ πλούσιων ομοφυλόφιλλων...υπάρχουν πολλές εντυπώσεις λανθασμένες, αλλά σε ένα σημείο έχει δίκιο, σιωπηλή...και προσθέτω διασπασμένη...μειοψηφία.

5/06/2006 10:32 AM  
Blogger amvro said...

πολύ ενδιαφέρον!υποθέτψ ότι θα αφορούσε δύο έλληνες που διαμένουν για κάποιο διάστημα στη βαρκελώνη ή στο λονδίνο και μετά επιστρέφουν στην ελλάδα.

5/06/2006 3:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

3/06/2007 7:31 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home