Tuesday, September 19, 2006

Κυρ Νομάρχα μου , κυρ Δήμαρχε


Έστειλε η ΕΟΚ (όχι αυτή της Ε.Ε.) μια ανοικτή Επιστολή – Ερωτηματολόγιο προς Υποψηφίους Δημάρχους και Νομάρχες και πολύ καλά έκανε. Πολυ θα ήθελα να μάθω αν και τι θα απαντήσουν, αν κανείς φιλοτιμηθεί... γιατί βέβαια δεν δεν περιμένουμε να γίνει βέβαια κάτι μετά τις εκλογές. ¨ομως καιμια τοποθέτηση θετική ή αρνητική είναι ένα βήμα.
Τώρα΄όσον αφορά το κειμενάκι, δεν νομίζω να υπάρχουν στατιστικές (τουλάχιστον αξιόπιστες ) στην ελληνική επικράτεια... και πως θα μπορούσαν άλλωστε πέρα από δειγματοληπτικές. Το θέμα δεν είναι μετρήσιμο λόγω κοινωνικού ταμπού.
Σίγουρα πάντως αγορά μια μειονότητα που δεν περιορίζεται γεωγραφικά, ταξικά, φυλετικά ή με άλλη παράμετρο. Ένα άλλο σημείο για μένα θα είναι το σύνταγμα και η αναθεώρηση του προς μια λογική κατέυθυνση...
Το κείμενο έχει ως ακουλούθως:

Αγαπητέ/ή, Υποψήφιε/α Δήμαρχε / Νομάρχη,

Σύμφωνα με τις τρέχουσες στατιστικές, ο ομοφυλόφιλος πληθυσμός (αντρικός και γυναικείος) στην Ελληνική επικράτεια αγγίζει το ποσοστό του δέκα (10) τοις εκατό.
Πρόκειται λοιπόν για μια μειονότητα, η οποία πάντα σύμφωνα με τις στατιστικές και τις τελευταίες απογραφές, φτάνει το ένα εκατομμύριο του ελληνικού πληθυσμού, συνεπώς διόλου αμελητέα.

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή, επιθυμούμε να μάθουμε τις θέσεις σας πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τους ομοφυλόφιλους-ες στην χώρα μας, ώστε οι ομοφυλόφιλοι-ες εν δυνάμει ψηφοφόροι σας να γνωρίζουν ξεκάθαρα τι θα πράξετε.

Θέμα Πρώτο: Πολιτικός Γάμος μεταξύ Ομοφυλόφιλων.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πολιτικού γάμου, πουθενά δεν αναφέρεται ως προϋπόθεση σύναψης πολιτικού γάμου, η διαφορά του φύλου. Συγκεκριμένα, ο νόμος αναφέρεται σε «πρόσωπα» και όχι σε φύλα. Οι ερωτήσεις στο ζήτημα αυτό είναι οι εξής:
α) Ας υποθέσουμε ότι ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων κατά τη διάρκεια της θητείας σας, ζητήσει να συνάψει πολιτικό γάμο. Εσείς ως Δήμαρχος, θα προχωρήσετε την διαδικασία; Τι θα πράξετε;
β) Σε περίπτωση που απάντησή σας είναι αρνητική, πιστεύετε ότι υπάρχει ανάγκη τροποποίησης του ισχύοντος νόμου περί πολιτικού γάμου, όπου θα αναφέρεται ρητώς η περίπτωση γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων;
γ) Αποτελεί για εσάς σαφή διάκριση, το γεγονός ότι ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων που συμβιώνει επί χρόνια και έχει δημιουργήσει κοινή περιουσία, δεν έχει δικαιώματα ασφάλισης, φοροαπαλλαγών και πολλά ακόμη, που τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια έχουν εκ του νόμου; Ακόμη δε περισσότερο, πιστεύετε ότι αποτελεί διάκριση ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν έχουν δικαίωμα στην γονεϊκότητα και την υιοθεσία παιδιών;

Θέμα Δεύτερο: Πολιτική του Δήμου για τους ομοφυλόφιλους πολίτες.
Σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, οι κεντρικοί, μητροπολιτικοί δήμοι, έχουν προγράμματα για τις μειονότητες πολιτών τους που υφίστανται διακρίσεις.
a) Τι προβλέπει το πρόγραμμά σας για τις διακρίσεις που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι πολίτες του δήμου σας;
b) Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και εκτός Ευρώπης, τα φεστιβάλ ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας, αλλά και άλλα φεστιβάλ με ομοφυλόφιλη θεματική (π.χ. ταινιών), χρηματοδοτούνται μερικώς από τον δήμο (ή στην περίπτωση φεστιβάλ ταινιών ή εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας παραχωρούνται κτίρια του δήμου). Εσείς προτίθεστε να πράξετε αναλόγως;
c) Στα Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας που έγιναν φέτος στο Άμστερνταμ, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, και σε άλλες πρωτεύουσες του κόσμου, επικεφαλείς ήταν οι Δήμαρχοι αυτών των πόλεων δείχνοντας έτσι έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην διαφορετικότητα, όχι απλά με λόγια. Εσείς προτίθεστε να κάνετε το ίδιο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που θα γίνει στην Αθήνα το 2007, εφόσον εκλεγείτε Δήμαρχος;


Θέμα Τρίτο: Πολιτική του Δήμου για τους οροθετικούς πολίτες.
Ποια είναι το πρόγραμμά σας για τους οροθετικούς πολίτες του Δήμου σας;
a) Από άποψης, αντιμετώπισης του προβλήματος.
b) Από άποψης διαφημιστικής καμπάνιας για το πρόβλημα.

Ελπίζουμε σε μια ξεκάθαρη τοποθέτησή σας, επί των θεμάτων που θέσαμε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Υ. Γ. Η παρούσα ανοικτή επιστολή, θα σταλεί με φαξ στους υποψήφιους Δημάρχους και Νομάρχες, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και θα ζητηθεί συνάντηση με το Προεδρείο της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας. Σχετικά με την ανταπόκριση και τις απαντήσεις που θα λάβουμε, θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπου.


Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Ο.Κ.EOK : Τηλ. Επικοινωνίας 6949295041 Ώρες 17:00-20:00
Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής

2 Comments:

Blogger mariposo said...

Olá passei por aqui para ler o blog ..ehehhe mas o tradutor está http 505 ...normal....e para deixar um abraço para vc's !!!

9/21/2006 5:16 PM  
Blogger alximist said...

Um Abraço para voce tambem querido!
O tradutor não é muito confiavel, só da uma idea e muita risada ;))

9/22/2006 8:57 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home