Monday, December 19, 2005

X-mas spirit


Τα Χριστούγεννα είναι ένα σχολείο καταναλωτισμού - σε αυτά μαθαίνουμε να εξισώνουμε την ευχαρίστηση με τον υλισμό. Γιορτάζουμε την γέννηση Εκείνου που μας είπε να δίνουμε τα πάντα στους φτωχούς με το να δίνουμε ο ένας στον άλλο παιχνίδια (μηχανοκίνητους σιδηρόδρομους).
“Christmas is a school for consumerism-in it we learn to equate delight with materialism. We celebrate the birth of One who told us to give everything to the poor by giving each other motorized tie racks.”
Tάδε έφη ο Bill McKibben

3 Comments:

Blogger Rodia said...

Αυτό που με χαλάει είναι οι κατά παραγγελία γιορτασμοί. Ολοι είναι σαν κουρδισμένοι ΓΙΑ ΝΑ ψωνίσουν, να χαχανίσουν, να νιώσουν (???) ευτυχείς.

12/21/2005 8:41 PM  
Blogger alximist said...

Πάντως για μενα τα Χριστουγεννα ήταν πάντα κάτι που δεν άγγιζε! Και είχα την χαρα΄να ζήσω στην Κίνα όπου δεν σημαίνει τίποτα πέρα από μια ημερομηνία, αλλά και τώρα εδώ στον τρόπικό παρόλο που όλοι είναι πιο πολύ μέσα στον μύθο, κάτι δεν μου κάθεται καλά και δεν ταυτίζομαι καθόλου, μα Χριστούγεννα και καλοκαίρι, δεν πάει πως να το κάνουμε!

12/22/2005 10:04 AM  
Blogger Rodia said...

Με ενοχλεί όλο αυτό το ψέμμα, η αντίφαση, το παράλογο. Σε μικρή ηλικία, περίμενα τουλάχιστον να σταματούν οι βιαιότητες μεταξύ των ανθρώπων, αργότερα περίμενα έστω μια κατάπαυση πυρός, μετά το πήρα απόφαση ότι οι γιορτές είναι ένα εμπορικό τρυκ και τπτ περισσότερο. Ε, όταν έφτασε και σε μας ο Αη Βαλεντίνος, σιγουρεύτηκα, και κέρδισα το στοίχημα!:-)

12/22/2005 11:45 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home