Wednesday, December 14, 2005

Πραγματικό Reality show


Χαζεύοντας στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο για τον Pedro Zamora, και μου έφερε γλυκιές αναμνήσεις. Ούτε που θυμόμουν ότι ήταν το 1993-4 όταν ακόμα πιάναμε το Mtv δωρεάν στην Αθήνα και άρχισα να βλέπω το 1ο reality show 3RW. Μόνο που εκείνο το πρόγραμμα ήταν πάρα μα πάρα πολύ διαφορετικό από τις αηδίες που μας προσέφεραν αργότερα. δεν ξέρω ακριβώς τους όρους που εκείνα τα παιδία είχαν αρχίσει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά ήταν μια κατάσταση με πραγματικούς καθημερινούς χαρακτήρες της Αμερικής, οι οποίοι εργάζονταν, είχαν σχέσεις με τον έξω κόσμο, και απλά μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο. Δεν ήταν αυτό το έκτρωμα της φυλακής που βλέπουμε στο Big Brother . Όμως δεν ξέρω ποιος το παρακολουθούσε αλλά εγώ και η αδερφή μου το βλέπαμε με μανία μέχρι το τέλος. Και ο κύριος λόγος που το βλέπαμε ήταν ο κύριος στην φωτογραφία, ο Πεδρο Ζαμόρα, ένα κουβανός μετανάστης με προφορά, ανοιχτός ομοφυλόφιλος και φορέας του AIDS. Το καλύτερο ήταν ότι ο Πέδρο, μας είχε κατακτήσει διότι πέρα από το ότι ήταν μια φατσούλα γλυκία, αυτό το παιδί είχε μια ψυχή που ακτινοβολούσε χαρά και ζωή. Και φυσικά έγινε η κεντρική προσωπικότητα του προγράμματος. Ο Πέδρο ήταν μολυσμένος, αλλά ήταν και μαχητής, επισκέπτονταν σχολεία και ενημέρωνε για το τρόπους πρόληψης, ήταν στρατευμένος στο να καταφέρει να περάσει το μήνυμα του, ένα μήνυμα αισιόδοξο ότι μην φοβάστε οι οροθετικοί δεν είμαστε τέρατα αλλά και ότι μπορείτε να προστατευτείτε από την νόσο και ναι μπορεί να συμβεί στον καθένα, επομένως και σε εσένα! Πρόσοχε!
Δυστυχώς ο Πέδρο Ζαμόρα, κατά την διάρκεια του προγράμματος χειροτέρευε διαρκώς, όμως και πάλι τα έφτιαξε με έναν ψηλό αφροαμερικανό και φαίνεται να πέρναγε καλά...λίγο μετά το τέλος του προγράμματος, ο Πέδρο χειροτέρευσε και πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 1994, λίγο πριν την πρώτη Δεκεμβρίου. Ο Πέδρο μπήκε στον χορό της τηλεόρασης με έναν στόχο, θυσιάζοντας ότι πιο πολύτιμο είχε, τον εναπομείναντα χρόνο της ζωής του, μην γνωρίζοντας αν θα γίνει αποδεκτός, αν θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τους συγκατοίκους του (και αντιμετώπισε αρκετά!), και κατάφερε να τον τιμήσει προσωπικά ο Μπιλ Κλίντον τότε πρόεδρος για την προσφορά του.
Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στην ζωή μας μέσω της τηλεόρασης και οποίος πέθανε από τον ιό του HIV. Όμως η αρρώστια τον ταλαιπώρησε μετά το πέρας της σειράς, και οι θεατές λίγο είδαν από την τελική και οδυνηρή φάση του τέλους. Ουσιαστικά είδαν έναν οροθετικό να ΖΕΙ.
Το Mtv αφιέρωσε ένα ειδικό αφιέρωμα στην μνήμη του, το οποίο με άγγιξε πολύ περισσότερο από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας. (δεν κατάλαβα γιατί θα έπρεπε...)
Αν με ρωτήσετε πιστεύω ότι ο Πέδρο έζησε μια ζωή αξιοζήλευτη, γιατί πέθανε με το κεφάλι ψηλά έχοντας πετύχει τον στόχο του στο πολλαπλάσιο και ζώντας με αξιοπρέπεια.
Πέδρο να είσαι καλά όπου βρίσκεσαι. Τώρα συνειδητοποιώ ότι ήταν αυτός που με ώθησε να ασχοληθώ με το AIDS ως εθελοντής στο κέντρο Ζωής για ένα διάστημα, καθώς και να μην φοβηθώ να αντιμετωπίσω καταστάσεις όταν ήρθα σε επαφή με οροθετικούς.

για περισσότερα σχετικά με το Aids
Κέντρο ζωής δυστυχώς δεν είναι updated
Σύνθεση hiv.gr ετοιμάζεται ένα νέο site, αλλά οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες, ίσως η πληρέστερη ιστοσελίδα για το θέμα. ελέγξτε τα άλλα links
Είναι καλό να κάνει κανείς τεστ συχνά, και για τους Αθηναίους στο Συγγρού, η εξέταση είναι δωρεάν. Απλά πρέπει να κλείσει κανείς τηλεφωνικό ραντεβού νωρίτερα, αλλά δεν έχω πια το τηλέφωνο. Τα αποτελέσματα αργούν 1-2 εβδομάδες. Δεν ενδείκνυται για όσους "επείγονται"!
Αν έχετε υποψία ότι εκτεθήκατε λίγες ώρες πριν μπορείτε να υποβληθείτε σε μια ειδική θεραπεία άμεσα. Η θεραπεία δεν είναι ότι καλύτερο θα βιώσει κανείς από ότι έχω ακούσει, αλλά μπορεί να γλιτώσετε τα χειρότερα! Δοκιμάστε τα 2107222222 και 2107239945.

Labels: ,

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

1/30/2007 6:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

2/15/2007 7:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

2/28/2007 11:49 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home