Friday, February 17, 2006

«καλύτερα να ακολουθούμε την καρδιά μας»

Στις σημαντικότερες αποφάσεις, «καλύτερα να ακολουθούμε την καρδιά μας»

Η βέλτιστη τακτική για τη λήψη μεγάλων αποφάσεων είναι να... μην σκεφτόμαστε τις επιλογές μας, και να αφήνουμε το ασυνείδητο να ολοκληρώσει το δύσκολο έργο.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο Science, οι άνθρωποι που πέρνουν σημαντικές αποφάσεις ακολουθώντας την «καρδιά» τους είναι περισσότερο ικανοποιημένοι με τις επιλογές τους.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ εκτιμούν ότι η συνειδητή σκέψη είναι προτιμότερη σε δευτερεύουσες αποφάσεις της καθημερινότητας, ενώ η ασυνείδητη επεξεργασία των επιλογών είναι πιο αποτελεσματική σε περίπλοκα προβλήματα.

Πηγή από το in.gr
Αν και ορθολογιστής γερμανογεννημένος, τελικά στις μεγάλες αποφάσεις μου ακολουθώ την καρδία...και έπαιξα και βγήκα κερδισμένος...(Αν και μηδένα προ του τέλους μακάριζε...). Αυτήν την στιγμή παρα τις δυσκολίες που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω δεν μετανιώνω και δεν θα πω ψέμματα, μου ήρθαν τελικά βολικά τα πράγματα.
Αλλά και χάλια να ήταν, και να το ήξερα που λέει ο λόγος, πάλι θα το έπερνα το ρίσκο. Μα δεν μπορώ να καταλάβω όταν κανείς ζυγίζει την σιγουρία του γνώριμου αλλά συμβιβασμού με το ρίσκο του άγνωστου αλλά υποσχόμενου, πως κανείς επιλέγει το 1ο! Τι φόβος ανασφάλειας είναι αυτός που δεν σε αφήνει να ζήσεις έστω και αν αποτύχεις? Δεν υπάρχει ασφάλεια, είναι μια αυταπάτη, μια χίμαιρα που το ανθρώπινο γένος κυνηγά μια ζωή και συσπειρώνετε να προστατευτεί από την οργή του Θεού του!
Τολμήστε ρε! Άκου αυτό που σε καλεί η καρδούλα σου να κάνεις, άσε την κοινωνία να χτυπίεται...τίποτα δεν αξίζει όσο μια ζωή που την έζησες πλήρης! Ελεύθερος!

Che fece... il gran rifiuto
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μιά μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε.
Φανερώνεται αμέσως όποιος τό 'χει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,όχι θα ξαναέλεγε.
Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του
.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Labels:

2 Comments:

Blogger άρχοντας Κώστας said...

πολύ ωραία η είδηση! Αν κι εγώ είμαι περισσότερο εγκεφαλικός, πιστεύω πως η καρδούλα μας πρέπει να έχει τα πρωτεία...

2/18/2006 11:50 PM  
Blogger alximist said...

ε, αγαπητέ Λόρδε, δώστε την επόμενη φορά μια ευκαιρία και στην καρδία...ειδικά αν αφορά κάτι μεγάλο και σημαντικό και όχι μια καθημερινή απόφαση...

2/19/2006 6:20 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home